Personlig träning

 

Kroppen är byggd för fysisk aktivitet och mår bra om den används. I dagens samhälle har många stillasittande jobb och livsstilen i övrigt handlar om att undvika fysisk ansträngning. Detta i kombination med en dålig kosthållning leder till sämre hälsa. Många av de vanligaste sjukdomarna som t.ex. hjärt- och kärlsjukdomar samt rygg- och nackproblem kan undvikas med hjälp av träning.
En lagom mängd fysisk träning förbättrar fysiken, minskar stressen, sänker blodtrycket m.m. Vad som är en lagom mängd är väldigt individuellt. Man kan därför ha olika mål med sin träning. Oavsett vem du är och vad du vill uppnå så kommer en personlig tränare(PT) att kunna hjälpa dig med detta.

Vad är personlig träning?

En personlig tränare motiverar och inspirerar dig att använda kroppen på ett bra sätt. Träningen utformas efter din förmåga och utförs på ett effektivt och säkert sätt för att uppnå målet. Målet kan vara allt från att gå ner några kilo till att förbättra tiden i milspåret.

Vid första träffen upprättas en hälsodeklaration och livsstilsprofil för att träningen ska blir utformad efter dina förutsättningar. I samförstånd med din PT formuleras målet med träningen. Självklart har din PT tystnadsplikt och det som sägs stannar mellan dig och din PT.

Ett pass med din PT

Din PT kommer att skräddarsy ditt träningspass, typ av träning och hur passen ska se ut. Sedan är det upp till dig att bestämma hur många pass du vill ha tillsammans med din PT. När din PT är med på träningspasset får du hjälp med att ha perfekt teknik, hålla rätt nivå och motivation för att ge det lilla extra. Under träningen kommer PT:n att undervisa dig om varför man gör på olika sätt, så att du i slutändan kan klara dig på egen hand.

Alla träningspass börjar alltid med en uppvärmning och avslutas med en stretch.

Varför PT?

Alla kan ha nytta av en PT, vare sig du är ny eller erfaren inom träningens värld. Många sliter flera dagar i veckan utan att få några resultat, vilket är slöseri med båda tid och pengar. Genom att vända sig till en PT garanteras du resultat!