Massage

Välkommen att boka en tid för svensk klassisk massage!

Tekniken grundades av svensken Doktor Per Henrik Ling (1776-1839) och har kommit att bli erkänd i många delar av världen. Det är en varierad massagemetod som går att använda till allt ifrån lätt avslappningsmassage till tuff idrottsmassage med specifik muskelmassage. Genom strykningar, friktioner, knådningar, och tryck löser massagen upp spänningar i kroppen och ger en behaglig avslappning. Regelbunden massage håller borta trötthet och smärta i axlar, rygg och nacke. Vid massagen frisätts oxytocin, ett hormon som ger dig lugn och ro. En annan välkänd effekt är att halten av stresshormoner minskar.

Den klassiska massagen hjälper dig att öppna upp ett flöde i kroppen både fysiskt, mentalt och känslomässigt. Massagen ger ny energi, medvetenhet om din kropp och ett tillfälle att bara ta emot. Den är ett bra komplement till din träning och i din vardag.

Positiva effekter av svensk klassisk massage är många:

  • Har lugnande effekt på nervsystemet
  • Ökar blod- och lymfcirkulationen
  • Frigör slaggprodukter från musklerna
  • Förbättrar muskeltonus, smidighet och kroppshållning
  • Reducerar mental och fysisk stress
  • Gör musklerna mer elastiska
  • Ger bättre rörelseförmåga
  • Främjar generella hälsotillståndet och välbefinnandet

 

 

Vetenskapliga resultat av massage:

Svensk massage har mätbar och välgörande effekt på både det endokrina systemet och immunförsvaret. Det visar en studie vid Cedars-Sinai Medical Center i Los Angeles.

53 friska kvinnor deltog och delades in i två grupper. 29 frivilliga fick 45 minuter svensk massage medan de 24 andra fick 45 minuter lätt beröringsmassage. Före behandlingen fick deltagarna intravenösa kateter insatta, så att blodprover kunde tas i intervaller före och efter massagen.

Resultatet av svensk klassisk massage visar en betydande förändring i lymfocyter och vita blodkroppsceller, som spelar en viktig roll i hur immunförsvaret svarar an. Man fann också en stor minskning av hormonet arginin vasopressin, som tros spela stor roll när det gäller aggressivt beteende och som kan ge ökade nivåer av stresshormonet kortisol. Man fann dessutom en minskning av inflammatoriska cytokiner, som är immunförsvarets medlare.

Källa: (http://www.cedars-sinai.edu/About-Us/News/News-Releases-2010/Adults-Demonstrate-Modified-Immune-Response-After-Receiving-Massage-Cedars-Sinai-Researchers-Show.aspx)