Hösten har anlänt med allt vad det innebär..

Nu var det snart 1,5 år sedan vi slog upp dörrarna på Set Sail Fitness, väldigt mycket har hänt sedan dess. Vår strävan är att få Arvikas befolkning att bli mer aktiva. Det känns verkligen som att vi har kommit en bit på vägen. På gymmet har vi till allra största del kunder som inte har tränat sedan gymnastiken i skolan, dvs totala nybörjare. Det skapar en skön atmosfär på gymmet där de flesta är på ungefär samma nivå.

Jag själv älskar träning och tävling. Att jag själv lägger ner väldigt mycket tid på min egen träning innebär inte att jag endast inriktar mig på personer som har samma mål som mig. Jag har genom åren hjälpt allt ifrån äldre damer i 75års ålder till elit satsande ungdomar. Det är just det som inspirerar mig, att möta personer som är i olika steg i livet.

Jag vill nå ut till alla, gammal som ung. När jag började jobba med träning så var det kanske lite annorlunda mot nu. Jag har många klienter som är mitt i livet och jag får ofta höra att det är en tacksam grupp att jobba med. Varför? Jo för att nivån är låg är det tydligen ”lätt” att få resultat.

Jag håller med om att det är tacksamt att jobba med den här kund kategorin, men inte för att det är lätt att få resultat. De flesta i den här ålder har fått barn och har av flera skäl fått prioritera bort sin egen träning. När de sedan väljer att åter prioritera sin träning och hälsa är det oerhört givande att få följa deras positiva utveckling och ta del av hur deras resultat påverkar deras vardag. Vi vet dessutom att barn inte gör som föräldrarna säger utan de gör som föräldrarna gör.
Dessa barn är våra framtida verken arbetare,brevbärare,sjuksköterskor etc. För att de ska börja sin livsresa på ett hälsosamt sätt så tror jag att det är viktigt vilka signaler föräldrarna sänder ut. Varför ska jag äta nyttigt och röra på mig om inte min föräldrar gör det..?

Det är lätt att få snabba resultat men det inte är inte lätt att göra en livsstils förändring. Vi jobbar inte efter några färdiga ”koncept” eller stadgar. Vi jobbar inte med olika typer av dieter eller generaliserande träning. Vi anpassar os efter dig :)

Som rubriken säger har hösten kommit, vid varje skifte mellan årstider påminns jag om hur mycket jag gillar det! Hösten med dess friska luft, härliga färger och mysiga kvällar med tända ljus. För mig innebär hösten ofta lite mer jobb, detta då det är många som vill börja göra en förändring. Om du känner att du vill börja din resa, hör av dig så finns vi på Set Sail Fitness för att inspirerar och följa dig längs vägen.

Jag har sedan jag började jobba som personlig tränare i Arvika gjort drygt 3500 Personlig tränar timmar. Detta trots att många till en början tvivlade på om det verkligen fanns någon efterfrågan i ”lilla” Arvika. Jag ser fram emot varje timme jag kan göra för att inspirerar just dig och andra i Arvika att må bättre!!

Jag måste passa på att slå ett slag för Set Sail Fitness Women. Line har gjort ett superjobb och det är kul att det har blivit så uppskattat så snabbt. Vi har snart avklarat första veckan med träning och kliver snart på nästa. Det är inte försent att haka på och träna med oss! Hör av dig till Line om du är intresserad! 

Gilla även gärna vår Facebook sida, där kan du hämta inspiration samt se lite vad vi gör på våra träningspass :)

Hoppas vi ses snart!

/ Erik Nordlöf

 

Comments are closed.